Landje van Sinneveld: inbreiden met behoud van cultuurhistorie

In het zuidelijkste puntje van Santpoort-Zuid, bij de historische boerderij Sinneveld, ontwikkelen we een nieuw buurtje met 11 woningen op een bijzondere locatie: ‘Landje van Sinneveld’. De rijke cultuurhistorie en schapenweide op deze plek houden we in stand en we voegen daar hedendaags wooncomfort aan toe.

Plek met historie

In 1621 kocht Jan Frans Sinnevelt de boerderij. Toen werd dit gebied nog de Leck genoemd. Na Jan Frans bewoonden vele prominente historische figuren de boerderij, van burgemeesters tot bekende kunstenaars. In 1831 werd Sinneveld gekocht door de grootgrond bezittende familie Teding van Berkhout van Pieter Sintenie. De boerderij werd in de afgelopen jaren verbouwd en vergroot. Maar de oorspronkelijke hofstede is daarbij herkenbaar gebleven.

Rustig wijkje met een landelijk karakter

Landje van Sinneveld wordt een rustig wijkje bij de historische boerderij Sinneveld. De wijk wordt ontsloten via de aangrenzende Litslaan, zodat Landje van Sinneveld zich straks op een natuurlijke manier binnen Santpoort-Zuid voegt. De originele boerderij uit 1568, schapenweide en veel bomen zullen behouden blijven, waardoor het zicht vanaf de Bloemendaalsestraatweg nauwelijks verandert en het landelijke karakter van de plek geborgd is.

Met het ontwerp van de nieuwe woningen zorgen we voor een relatie met de bebouwing aan de Bloemendaalsestraatweg en de Litslaan, met een stijl die past bij deze landelijke plek: woningen met schuine kap, grote overstekken, natuurlijke materialen en traditionele kleurstelling.

Woningaanbod

De 11 woningen bestaan uit 7 vrijstaande villa’s en 4 halfvrijstaande villa’s. Bij ieder huis komt een oprit voor 2 auto’s. Daarbij realiseren we 6 extra parkeerplaatsen voor bezoekers.

Meer informatie vindt u op: landjevansinneveld.nl

Factsheet

Locatie: Landje van Sinneveld, Santpoort
Bouwbedrijf: Kuin B.V.
Omvang: 11 woningen
Verkoop gestart: Juni 2023
Bouw gestart: Maart 2024
Prognose start oplevering: Eerste/tweede kwartaal 2025

Wilma Wonen is erkend NEPROM-lid Copyright Wilma Wonen 2024

Site by Alsjeblaft!